Frakt & leverans

Frakt & leverans

Snabbt, smidigt och säkert – från beställning till leverans

Vi erbjuder smidig frakt & leverans och fria fraktalternativ för ordrar över 189 kr. De flesta beställningar levereras dessutom inom 1–2 dagar (men kan ibland ta upp till fyra dagar beroende på var i landet du bor samt vilket fraktsätt du har valt).

Så här fungerar det från köp till leverans

 1. När du har lagt dina favoritprillor i varukorgen, kanske tillsammans med någon nyhet som du vill testa, går du till kassan för att göra din beställning.
 2. När beställningen är gjord får du en orderbekräftelse via mejl. Via ditt kundkonto kan du se dina beställningar och göra ändringar i eventuella prenumerationer via Mina sidor.
 3. Din beställning plockas och packas via SMD Distribution som är den dominerande aktören på marknaden, vilken årligen levererar ut flera hundra miljoner dosor. När din beställning är packad får du ett nytt mejl med en länk som gör det enkelt att spåra din efterlängtade leverans.
 4. Beställningen hämtas sedan upp av valt fraktbolag och påbörjar sin resa till dig. Yes!
 5. Om du har valt hemleverans till dörr eller leverans till en paketbox kommer du att få ett SMS med ytterligare information om leveransen. Beställningar som levereras till ombud måste hämtas inom 7 dagar och till paketbox inom 13 dagar.

OBS! Skärpta krav på ålderskontroll från mars 2024

Folkhälsomyndigheten har gått ut med nya direktiv för hur tobakslagen skall tillämpas vad gäller ålderskontroll. I korthet innebär detta att ålderskontroll skall genomföras både vid köp och utlämning. Detta gäller för tobaksvaror, elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare.

De nya direktiven innebär att vi inte längre kan erbjuda leverans med PostNord Varubrev för beställningar som innehåller produkter från ovanstående sortiment.

Däremot kan vi fortfarande erbjuda leverans via PostNord Varubrev för allt vitt snus och nikotinfritt snus.

De här fraktsätten erbjuder vi

minprilla.se levererar paket med PostNord, Instabox eller Budbee. Vilka leveransalternativ som erbjuds just dig beror på var du bor.

 • Vill du få leveransen i brevlådan? Då väljer du PostNord Varubrev. Observera att det bara är möjligt för ordrar på upp till 20 dosor och endast för vitt snus och nikotinfritt snus. Utleverans alla vardagar. Vid full postlåda läggs paketet utanför dörren. Leverans kan i vissa fall bli via ombud. Det går inte att göra ändringar i leveransen under pågående leverans.
 • Vill du hämta ut beställningen hos ett ombud? Då kan du välja PostNord Ombud.
 • Vill du att prillorna levereras till ett paketskåp/box? Välj Instabox eller Budbee Box som fraktsätt.
 • Vill du få prillorna ända fram till dörren? Välj hemleverans kväll med Budbee eller PostNord hemleverans via MyPack Home.

PostNord Varubrev:

 • Fungerar för för vitt snus och nikotinfritt snus upp till 20 dosor som kan lämnas i din brevlåda. I vissa fall kan beställd stock brytas och dosorna ligga ner. I vissa fall kan storleken på brevlådan, brevinkastet, säkerhetsboxen eller fastighetsboxen göra att dessa leveranser i stället levereras till dörren. Vid full postlåda läggs även paketet utanför dörren. Om leveransen lämnas vid dörren får du ett SMS eller mejl när prillorna har levererats. Leverans kan i vissa fall bli via ombud. Det går inte att göra ändringar i leveransen under pågående leverans. Utleverans alla vardagar. Beställ innan kl. 12 så skickas din leverans normalt samma dag (gäller vardagar*)!

PostNords spårningssida hittar du HÄR.
 

PostNord Ombudsleverans:

 • Är du sugen på att beställa fler än 20 dosor via PostNord skickas din leverans till ett närliggande utlämningsställe (du kan välja mellan tre olika alternativ i kassan). När dina prillor finns på plats hos ombudet skickas ett sms till det mobilnummer som du har angett vid beställningen. Tänk på att du måste ha med dig en giltig ID-handling när du ska hämta ut din leverans. Beställ innan kl. 12 så skickas din leverans normalt samma dag (gäller vardagar*).

PostNords spårningssida hittar du HÄR.
 

PostNord Hemleverans:

 • MyPack Home är en snabb, smidig och säker tjänst för hemleverans. Mottagaren får välja när och hur leveransen ska ske och kan följa paketet hela vägen. Erbjuder hemleveranser under dagtid och dessutom kvällstid i alla större svenska städer. Mottagaren får en avisering via sms eller e-post med en länk till PostNords webbsida där möjliga leveransalternativ presenteras. Med hjälp av PostNord App eller via webbtjänsten kan mottagaren välja om paketet ska skickas hem eller hämtas hos ett ombud. Mottagare aviseras när paketet är på väg eller har lämnats ut. Mottagaren har också möjlighet välja kvittensfri leverans eller att hämta paketet på någon av PostNords serviceställen. Om mottagaren inte kan nås och alternativet Leverans utan kvittens inte är valt kommer paketet att styras om till ett ombud, där kan mottagaren sedan hämta ut paketet. Beställ innan kl. 12 så skickas din leverans normalt samma dag (gäller vardagar*).

PostNords spårningssida hittar du HÄR.
 

Budbee Hemleverans:

 • I vissa delar av landet erbjuder Budbee hemleverans till dörren under kvällstid, med eller utan mottagande. Det är ditt postnummer som avgör om du kan välja den här typen av leverans (det fungerar alltså inte om du anger en boxadress). Hemleverans sker vardagar mellan kl. 17 och 22 och du kan genom SMS-avisering enkelt följa transporten och dess leveranstid. Om du följer länken i SMS-aviseringen kan du själv göra vissa ändringar angående leveransen och även skicka meddelande till chauffören. Den typen av val går också att göra i Budbees app. Behöver du boka om leveransen gör du även det via länken i det SMS som du får av BudBee. Beställ innan kl. 12 så skickas din leverans normalt samma dag (gäller vardagar*).

Budbee Hemleverans spårningslänk hittar du enklast i deras app som du hittar HÄR.
 
Budbee Box:

 • En 100% fossilfri och smart leveranstjänst där Budbee levererar ditt paket till en Budbee Box nära dig. Du väljer den box som passar bäst och hämtar enkelt ut paketet med en kod. När ditt paket är klart att hämtas skickas en pinkod till dig, med pinkoden kan du hämta ut ditt paket från en Budbee Box vid angiven adress. Beställ innan kl. 12 så skickas din leverans normalt samma dag (gäller vardagar*).

Budbee Box spårningslänk hittar du enklast i deras app som du hittar HÄR.

Vi har samlat all information om Budbee och vanliga frågor runt deras leveranser. Behöver du mer information, vänligen kontakta vår kundservice.

Instabox:

 • Väljer du leveransalternativet Instabox levereras dina prillor via en fossilfri leverans till ett paketskåp i närheten av din adress, ofta på ICA eller Coop. Du väljer plats för leveransen i kassan på minprilla.se och ser då förväntad leveranstid. När din leverans kommit fram till skåpet får du ett SMS till det mobilnummer som du har angett vid beställningen. Du får sedan ytterligare ett SMS från BankID, med den pinkod som behövs för att hämta ut leveransen. Beställ innan kl. 12 så skickas din leverans normalt samma dag (gäller vardagar*)!

Läs mer om Instabox olika tjänster HÄR.

Spåra din leverans via Instabox HÄR.

* Vardag före helgdag kan påverkas med tidigare stopptid för order. Avvikelser kan även förekomma vid dagar med stort antal inkommande ordrar.

Har din bostad en portkod eller porttelefon?

Då är det viktigt att du anger portkoden för att paketet ska kunna levereras. (Det gäller dock bara om du väljer hemleverans!) Du fyller i portkoden i det meddelande som fraktbolaget skickar till dig inför leveransen.

Övrigt om våra fraktsätt och leveranser

MinPrilla levererar endast till adresser i Sverige.

Observera att du maximalt kan köpa 20 stockar per beställning och totalt max 20 stockar per månad.

Vid beställningar som registreras under helgdagar räknas leveranstiden från den första arbetsdagen efter avslutad helgdag.

Paket som har levererats till ombud skickas tillbaka till SMD Logistics om det inte har hämtats ut inom 7 dagar från det att leveransens ankomst har aviserats till dig. Paket levererat till paketskåp/Instabox skickas tillbaka till SMD Logistics om det inte har hämtats ut inom 13 dagar från SMS-aviseringen. Ditt paket ligger i skåpet i tre dagar (helgdagar räknas som halvdagar). Efter tre dagar hämtar Instabox hem ditt paket till deras lager och du kan då inom 10 dagar beställa en ny utkörning till samma, eller ett annat av våra skåp, utan extra kostnad. De varnar alltid dagen innan de tar hem det. Vi på minprilla.se måste då dessvärre ta ut en avgift på 99 kr för extra kostnader för administration, returfrakt och hantering. Outlösta paket betraktas normalt inte som ett utnyttjande av ångerrätten.

Det kan, i sällsynta fall, hända att en leverans levereras till ett ombud som du inte valde i kassan. Det beror oftast på att det är fullt hos det ombud som du valt och att fraktbolaget därför har sorterat om leveransen. Du kan då kontakta oss på Kundservice så ber vi fraktbolaget flytta paketet till rätt ombud. Tyvärr kan en sådan flytt ta upp till fem arbetsdagar.


Börja handla