Black Week! Se vårt sortiment här

Göteborgs Rapé

Göteborgs Rapé är snuset med en hundraårig historia, populärt för sin unika karaktär och smaker. Snuset från västkusten finns både som lös och portion som dessutom släpps i begränsade utgåvor med jämna mellanrum. På Minprilla.se hittar du alltid det bästa priset på dina favoriter!
Göteborgs Rapé

Visar alla 9 resultat

 • Prisgaranti
  XR GR Slim White
  XRANGE Göteborgs Rapé Slim White
 • Prisgaranti
  XR GR Slim White Stark
  XRANGE Göteborgs Rapé Slim White Strong
 • Prisgaranti
  XR GR Sparkling
  XRANGE Göteborgs Rapé Sparkling
 • Prisgaranti
  Goteborgs Rape Snus Los tobak
  Göteborgs Rapé Lös
 • Prisgaranti
  Goteborgs Rape Orginal
  Göteborgs Rapé Portion
 • Prisgaranti
  Goteborgs Rape Hjortron
  Göteborgs Rapé Hjortron
 • Prisgaranti
  Goteborgs Rape White
  Göteborgs Rapé White
 • Prisgaranti
  Goteborgs Rape Lingon
  Göteborgs Rapé Lingon
 • Prisgaranti
  Goteborgs Rape Mini tobak
  Göteborgs Rapé Mini White

Göteborgs Rapé

Göteborgs Rapé är ett snus från tillverkaren Swedish Match. Ett populärt snus med en lång historia som ger en fräsch smakupplevelse av ljus, samt nedtonad tobak med örtiga toner av enbär och lavendel. Förutom sin kännedom för den unika smaken har Göteborgs Rapé även varit grundaren till det vi idag kallar White Portion. På 1990-talet blev nämligen Göteborgs Rapé det första snuset att tillverkas och packas i vita portioner.

Historien om den blå dosan

Ursprungligen härstammar snusblandningen från 1850-talet. Alla sorters snus som vid den tiden tillverkades i Göteborg hade blå dosa. Hamnarna var en plats där lokala trender sattes i snusblandning. Sjömän som seglat över hela världen återvände med alla möjliga sorters tobaksblad och andra unika ingredienser. De svenska sjömännen hade ett passionerat och nyfiket förhållande till snus som ledde till snusblandningar med kvalité och unika smaker som sedan spreds vidare in i landet.

Eget varumärke med franskt uttryck
En av dessa blandningar fick sitt namn Göteborgs Rapé tilldelat 1915 när svenska tobaksmonopolet tog över all snustillverkning i Sverige. 1919 blev året då Göteborgs Rapé blev registrerat som sitt egna varumärke.

Rapé i sig är ett franskt uttryck som betyder “riven”. Det var så man förr i tiden behandlade tobaken vid tillverkning. Idag innehåller Göteborgs Rapé mald tobak, precis som de flesta vanliga sorters snus.

Göteborgs Rapé i flera sorter

Du finner Göteborgs Rapé i flera olika smaker och format på påsar. Priset på en stock med Göteborgs Rapé varier mellan 300-450 kr beroende på format. Man kan välja bland flera olika smaker såsom:

Göteborgs Rapé erbjuder även serien ONE som står för en rad smaker som erhåller olika smakupplevelser i brett spektrum.

Hur stark är Göteborgs Rapé?

Göteborgs Rapé generella styrka ligger på en nivå av nikotin med ca. 8 mg/g. Vill man växla upp i styrka så har vi ONE-serien som erhåller en nikotinhalt på ca. 14 mg/g.

Varukorg
Kategorier
Varumärken
Smak
Styrka
Format