Black Week! Se vårt sortiment här

Lundgrens snus

Lundgrens är ett premiumvarumärke av tillverkaren Fiedler & Lundgren som står för egen karaktär och innovation. Lundgrens finns som vit portion och slim portion. Lundgrens finns i flera olika smaker och hyllar utvalda delar av Sverige.

Visar alla 15 resultat

 • Prisgaranti
  Lundgrens Skåne
  Lundgrens Skåne
 • Prisgaranti
  Lundgrens Skåne Stark
  Lundgrens Skåne Stark
 • Prisgaranti
  Lundgrens Norrland
  Lundgrens Norrland
 • Prisgaranti
  Lundgrens Västkusten
  Lundgrens Västkusten
 • Prisgaranti
  Lundgrens Fjallen Vit Portion
  Lundgrens Fjällen
 • Prisgaranti
  Lundgrens Skargarden
  Lundgrens Skärgården
 • Prisgaranti
  Lundgrens Skane Slim
  Lundgrens Skåne Slim
 • Prisgaranti
  Lundgrens Örstagård
  Lundgrens Örtagård
 • Prisgaranti
  Lundgrens Norrland Stark
  Lundgrens Norrland Stark
 • Prisgaranti
  Lundgrens Osterlen Slim
  Lundgrens Österlen Slim
 • Nyhet
  Prisgaranti
  Lundgrens All White Ang
  Lundgrens Äng
 • Nyhet
  Prisgaranti
  Lundgrens All White Dunge
  Lundgrens Dunge
 • Nyhet
  Prisgaranti
  Lundgrens All White Rimfrost
  Lundgrens Rimfrost
 • Nyhet
  Prisgaranti
  Lundgrens Rimfrost Stark
  Lundgrens Rimfrost Stark
 • Nyhet
  Prisgaranti
  Lundgrens Rimfrost Extra Stark
  Lundgrens Rimfrost Extra Stark

Lundgrens snus – Stolt hantverkstradition med innovation som mål

Lundgrens har under de senaste åren frambringat ett flertal revolutionerande uppfinningar inom snusbranschen. Sedan Fiedler & Lundgren AB bildades på nytt 2002 har de haft en tydlig vision om att tillföra innovation inom branschen.

Senaste innovationen från Lundgrens snus är flexlocket. Vi känner säkert alla till problematiken som kan uppstå när man har för många prillor i toplocket på snusdosan. Flexlocket har en unik design, tillverkat av ett rörligt membran som tillåter att den expanderar när du lägger i använda påsar. Locket får plats med ca.20 använda påsar och är därmed det rymligaste på marknaden just nu.

Den första innovationen vi såg på marknaden från Lundgrens var den perforerade påsen. Snuspåsen har hål som är anpassade för att erhålla en snabbare smakupplevelse som påminner om Original Portion, kombinerat med en längre och behagligare smak från White Portion. Förutom att påsen har trimmats för att utöka smakupplevelsen så har även själva materialet finslipats med en mjukare fleece som ger en bekvämare upplevelse av snuset under läppen.

Lundgrens snus smak och karaktär

Lundgrens snus har ett koncept på smaksättning som tar dig på en smakresa över hela Sverige. Varje variant av snuset har en grundsättning av den traditionella smakerna från svenskt snus samtidigt som de enskilt är en hyllning till utvalda delar av Sverige. Lundgrens Skåne har en smaksättning som tar dig rätt ut i den skånska skogen och ger en smakupplevelse av skogsbär. Är man sugen på att få uppleva smaken och doften av norra Sverige och dess naturrika barrskogar kan man åtnjuta Lundgrens Norrland och få en smakupplevelse av granskott och fjällblommor.

Vi listar andra varianter Lundgrens som hyllar Sveriges fantastiska natur egendomar:

Kort historia om Lundgrens snus

Samuel Fiedler startade år 1783 en tobaks- och snusfabrik i Göteborg. Fredrik Lundgren anslöt vid 1835 och de startade bolaget Fiedler & Lundgren. Företaget drevs framgångsrikt i främst södra och mellersta Sverige fram till 1915 då svenska Tobaksmonopolet infördes och tog över all snusproduktion i Sverige. Ägarna gav inte upp utan flyttade istället all sin produktion till Danmark. Först vid 2002 fick vi se Fiedler & Lundgren i Sverige igen då ett gäng aktörer startade upp bolaget på nytt med en ny fabrikslokal i Malmö.

2017 förvärvades samtliga aktier i bolaget Winnington AB av British American Tobacco och därmed fick tillgång till all uppfinningsrikedom och de mycket populära snussorterna. I en pressrelease från BAT så beskrivs förvärvet som en strategisk del i att stärka företagets marknadsposition. Lundgrens blev med förvärvet ett riktigt fint tillskott i deras portfölj och möjligheten att ta en stark position på marknaden.

Vad kostar Lundgrens?

Lundgrens snus har flera olika sorter och varierar därav lite i pris. Styckpriset ligger nånstans runt 36-40 kr per dosa medan ett 10-pack ligger på ca 300 kr. Det går även att köpa större kvantiteter om 30 eller 50 dosor, då brukar priset oftast bli något lägre hos oss.

Hur mycket nikotin är det i Lundgrens snus?

Nikotinhalten i Lundgrens olika sorter har ett spann mellan 10-15 mg/g. Den starkaste är Norrlands stark med en nivå 15 mg/g. Därefter kommer Lundgrens Skåne Vit Stark med en nikotinhalt på 13 mg/g. Övriga varianter har en nikotinstyrka på 10 mg/g.

Varukorg
Kategorier
Varumärken
Smak
Styrka
Format