Röda Lacket

Röda Lacket är ett av de äldsta snusvarumärkena

Röda Lacket är ett varumärke från Swedish Match som har funnits i över 100 år. Lössnuset har en tobaksnära mild och fruktig smak, med en nyans av lakrits. Tack vare att snuset är finmalet så är det lättbakad till en prilla i en storlek som passar under läppen.

1 produkt

  • Prisgaranti
    Röda Lacket
    Röda Lacket Lös

Mer om Röda Lacket

Röda lacket är ett av Sveriges äldsta snusvarumärke med en historia som sträcker sig från mitten av 1700-talet. Röda lacket snus är välkänt för att vara ett finmalet snus som är lätt att baka till en prilla och formar sig väl under läppen. Smakupplevelsen från Röda Lacket är tobaksnära, rökig, samt upplever man toner av torkade örter och frukt.

Röda Lacket portion var under en tidsperiod en del av sortimentet men klassikern Röda Lacket lös finns givetvis fortfarande tillgänglig.

Bröderna Swartz från Bergslagen

Resan för varumärket Röda Lacket startade redan 1753. Petter Swartz flyttade till Norrköping efter sin uppväxt i Kroppa socken, Bergslagen. Han startade upp sin egen snusfabrik och med Petters bror vid sin sida drev de upp den småskaliga verksamheten till en industri. Fabriken var för den tiden tekniskt avancerad med ett enormt kugghjul som drevs av vattenkraft.

Tobaksfälten i Norrköping

Vid den tiden då verksamheten var på sin höjd täckte tobaksodlingarna en yta som motsvarar hela 80 fotbollsplaner kring Norrköping. Man fyllde tre stora lador med skördad tobak för lufttorkning. Bröderna Swartz använde den stora mängden tobak för sju olika recept där Röda Lacket blev det mest framgångsrika. Försäljningen spreds från det lokala området till Stockholm och sedan vidare till övriga delar av landet.

Varukorg
Kategorier
Varumärken
Smak
Styrka
Format