Publicerad den Lämna en kommentar

Höstens nyheter 2023: VELO, VOLT med flera laddar upp med nya produkter

Höstens nyheter, smus på MinPrilla

Hösten är här och med ankomsten av den kommer även en rad nyheter inom nikotinpåsar, traditionellt snus och vape. Denna säsong innebär inte bara mysiga höstkläder och färgsprakande löv, utan också en imponerande lansering av nya produkter inom nikotinpåsar, snus och vape. För användare som letar efter variation och nya alternativ, erbjuder flera varumärken en uppsättning av smaker och nikotinstyrkor att utforska.

Först lite bakgrund

Innan vi dyker in i höstens nyheter, låt oss ta en snabb titt på några av varumärkena som står bakom dessa nya produkter.

VELO – Innovativ smak och kvalitet

VELO, som förut hette LYFT, är kända för att vara nytänkande när det gäller nikotinpåsar. De har kontinuerligt strävat efter att erbjuda högkvalitativa, smakfulla produkter som ger en bekväm och smidig användarupplevelse. VELO har blivit känt för att utmana traditionella tobaksprodukter genom att erbjuda ett brett utbud av tobaksfritt snus i olika smaker och nikotinstyrkor. Prillorna från VELO snus kommer i ett slimmat format liksom några varianter i formatet Mini.

Knox – En frisk fläkt på snusmarknaden

Knox är ett varumärke som har fokuserat på att erbjuda en frisk och mild snusupplevelse. I sortimentet hittar du sorter i alla kategorier, allt från lös till olika varianter av white. Knox snus finns i olika nikotinstyrkor. Deras white produkter är helt vita, vilket betyder att de inte missfärgar dina tänder. Detta är ett perfekt alternativ för dem som söker en mildare snusupplevelse.

XR Snus – Klassikern

XR snus är ett snusmärke från Swedish Match som har inspirerats av klassiska smaker som General, Göteborgs Rapé och Catch. XR snus har slim-format, vilket innebär att prillorna är avlånga och diskreta. De har också en mindre fuktig yta, vilket gör att de rinner mindre och håller smaken längre. 2021 lanserade Swedish Match även tobaksfria XR vitt snus, med biobaserade dosor.

VOLT – Annorlunda snusinnehåll

VOLT snus har olika smaker och styrkor, från milda 3 mg till starka 13 mg nikotin per prilla. VOLT snus har också olika format på snuset, som slim, mini och pearls. Pearls är små pärlor som ger en annan känsla och smakupplevelse än vanligt snus.

Nytt snus och nikotinpåsar vecka för vecka

V. 34 – v.39 – Smygstart med Knox Karaktär Green White

Redan vid starten av hösten fick vi en nyhet som sticker ut. Knox Green White erbjuder en fräsch och mild smakupplevelse i helt vita prillor.

Vecka 36 var fullmatad med nya smaker och styrkor från olika varumärken. Här är några höjdpunkter:

ONE Grå: Vita tobaks- och nikotinpåsar med traditionell smak och en nikotinstyrka på 13 milligram per gram. LOOP Licorice Fusion Extra Strong: För de som gillar lakrits och som vill ha en extra starkt smakupplevelse. Kapten Frostmint Vit X-stark: En frisk och stark smak av mint. Sist men inte minst, LD Whiskey Original Portion. En vanlig, klassisk sort med smak av whiskey.


V. 40 – VELOs nya storsatsning

VELO levererar ännu en gång med en omfattande lansering av nya produkter, inklusive några som vi tidigare nämnt. Även LYFT lanserade en ny smakvariant. Här är några av höjdpunkterna:

VELO Ice Cool Zero Nic och VELO Cool Storm Zero Nic: För användare som söker en svalkande upplevelse utan nikotin lanserade VELO under vecka 40 helt nikotinfritt snus.
VELO Cinnamon Flame: Tobaksfria portioner som innehåller växtfiber, aromer och nikotin och med smak av kanel och svartpeppar. 
VELO Nutty Virginia Mini: Ett snus av typen All White. Snuset har en smak av tobak i formatet Mini med lägre fuktighet.
VELO Punchy Lime Mini:  Är en All White snus med exotisk smak av lime. Prillorna har ett det mindre formatet Mini och en lägre fuktighet. Snuset har en lägre styrka 1 Svag.
VELO Heritage LEP, Frozen Cloudberry:  Med smak av hjortron, nypon och mynta. Finns under en viss tid i en begränsad limiterad upplaga.
Slutligen, LYFT Cucumber Mint Strong: För de som söker en stark smakupplevelse erbjuder LYFT Cucumber Mint en smak där den fräscha smaken av gurka och en hint av svartpeppar möter den svala smaken av mint. Kommer i stark nikotinstyrka och i smalt format.

V. 40 – Inte bara VELOs vecka

Ström, Vårgårda, Loop och XQS passade även de på att lansera nya sorter under den kanske mest innehållsrika veckan på hela året.

Det mest imponerande är nog att XQS har tagit fram 8 nya sorter som lanseras på ett bräde.


Höjdpunkter senare in på hösten

Lungrens – Svenska smakupplevelser

Lundgrens är ett annat svenskt varumärke som har introducerat flera nya smaker för hösten:

Lundgrens Vågsvall: Lundgrens vågsvall är inspirerad av västkusten med smaker av nypon, ljung & citron, nedtonad på den söta sidan, med toner av traditionellt snus.

Lundgrens Mörk: I samarbete med den hyllade mixologen och ägaren av Röda Huset i Stockhom, Hampus Thunholm, lanseras nu Lundgrens Mörk med stora vita nikotinportioner med mörk, kryddig smak av tobak och toner av bergamott och läder.

Lundgrens Mora: Tillhör en serie Limited Edition om Sverige, vilken levereras i en designad yttre förpackning och dessutom med en speciell förpackning kring dosan. Snusets smak och doft är inspirerad av naturen kring Mora och har inslag av fjällnejlika och granskott. Den doftar även björk och lite sötma från blåbär.


VOLT – Variation i miniformat

VOLT erbjuder en mängd smakalternativ i smidigt miniformat:

VOLT Coconut Crush Mini: Smak av kokos och lite hetta från chili tillsammans med subtila undertoner av melon och rabarber. 

VOLT Deep Freeze Mini: Smakar mint med inslag av mentol och eukalyptus. Helt enkelt ett vitt snus i diskret miniformat med normal styrka och mycket smak.

VOLT Coconut Crush Mini All White Prs

XR – Klassiker i ny form

XR har tagit två klassiska smaker och gett dem en ny twist:

XR General All White Top

XR General Nicotine Pouches
En klassisk upplevelse från General med en modern touch. 

XR Göteborgs Rapé All White Top

XR Götebors Rapé Nicotine Pouches
Smaken från Göteborgs Rapé men som ett tobaksfritt alternativ.

För den som gillar fruktiga smaker släpps även XR Stone Fruit Strong och XR Apple. De nya sorterna från XR finns tillgängliga som en dosa, två-pack eller 11-pack.


Laktrits och jultraditioner

Övriga nyheter under hösten och närmre julen är gotländska Swave som utökar deras befintliga sortiment. Denna gången är det dags för en långsmal, tobaksfri portion med smak av salmiak och lakrits.

Jakobssons Glögg och Kanel är tillbaka i år lagom till jul, en snussort som kommit och gått som alltså nu produceras igen för julen. Jakobssons – Julig tradition

V. 46 – En sista skopa nyheter

Vecka 46 kommer med två höjdpunkter från General:

General Negroni Orginal Portion Top
General Negroni White Portion Top

General Negroni White Portion och General Negroni Original Portion: Kommer i normal styrka med en ljus, aningen bitter och kryddig tobakskaraktär med toner av enbär, körsbär, pomerans, grapefrukt och malört.

Kring vecka 43 kommer även en nyhet från Ministry of Snus – ACE X Black Raspberry Chili, något som vi även ser fram emot.

Nya vape-produkter

Inom vape finns en rad nya produkter som även de släpptes vecka 40.

VUSE GO 700 och 800: Dessa vapes kommer i en mängd nya smaker och olika nikotinstyrkor.

Hösten 2023 erbjuder en mängd nya alternativ för användare inom nikotinpåsar, traditionellt snus och vape. Oavsett om du söker mildare smaker, starkare alternativ eller helt enkelt variation, finns det en uppsättning av nya produkter att utforska från varumärken som VELO och Knox, samt flera andra på marknaden.

Lämna ett svar