Publicerad den

Annorlunda snussmaker

Annorlunda snussmaker

Vi har sett en hel del spännande smakkombinationer lanserats de senaste åren och några minst sagt annorlunda snussmaker. Därför har vi tagit fram en rolig och informativ lista över några ovanliga snussmaker du kanske inte känner till.

Från början smakade all snus tobak. När snus med smak introducerades var det en smak som behövde gifta sig med tobaken och skapa en schyst blend. 2014 kom det första vita snuset, eller nikotinpåsen, det vill säga snus utan tobak. Plötsligt gick det att experimentera med helt nya smaktoner, när man inte behövde ta hänsyn till i vilken mån det skar sig eller kompletterade tobakssmaken. Detta ledde till en explosion av spännande smaker vi kan njuta av idag! Både i tobaksladdat och tobaksfritt snus. Det lanseras nya produkter hela tiden och det kan vara svårt att hänga med. Nedan följer några av de annorlunda smaker vi sett som smaksättning de senaste åren.

Kryddstarka smaker

Jalapeño

Jalapeño, den lilla gröna skurken som gör oss starkare och mer levande! Den är som en liten mexikansk karneval som utspelar sig på tungan. Jalapeño är en typ av chilipeppar som ofta flitigt i just det mexikanska köket och du kanske känner igen den från fredags-tacosen. Det är också en smak som kan överraska. Perfekt för dig som gillar att krydda till din vardag. Med Jalapeño, som en liten djävul i din mun, visar du att du klarar allt som livet kastar på dig. Loop, ett varumärke i vårt sortiment som smaksätter sina sorter med jalapeño, är ett bra exempel om du letar efter snus med denna egensinniga smak.

Kanel, kryddnejlika, pomerans och chili

En smakkombination som påminner om julen. Kanel som du toppar julgröten med. En len och varm smak, som en björnkram! Och kanelen i kombination med kryddnejlika ger oss direkt en association till pepparkaka. Pomeransen liknar apelsin men har en smak som är mer bitter och mer kryddig. Den här smakkombinationen passar perfekt i den kalla vintern. Den har en sötma som påminner om kanelbulle och en kryddighet som kan jämföras med julmust. Med ett enkelt inslag av chili får den det där stinget som gör dig alert!

Kaffe

Det sägs att herden Kaldi, från Kaffa-regionen i Etiopien, upptäckte kaffets magiska effekter efter att ha sett sina getter äta av kaffebuskar. Kaffe blev en populär dryck i arabvärlden under 1400-talet och har sedan dess spridit sig över hela världen. Kaffe smakar bittert och med en styrka som ger en energikick. Tillsätter man dock lite mjölk får kaffet en rund och krämig ton. För många är kaffet en naturlig start på dagen, ett måste på fika-rasten och ett måste för pigghet och fokus.

Smak av blommor och frukt

Viol

Violsmaken kommer från de vackra lila asymmetriska blombladen på violen. Smaken är söt, mild men blommig. Som en blandning av svarta vinbär, röda vindruvor och inslag av en subtil syrlighet. Kanske är den genom violgodisen förknippad med ett eller annat barndomsminne. En smak-doldis vi kanske inte stöter på så ofta, men ack så god!

Lavendel

Lavendel, denna vackra örtblomma som använts i århundraden för dess unika doft och vissa påstådda hälsofördelar. Örten tillhör samma familj som mynta och rosmarin och förr i tiden användes den medicinskt då den påstås bota huvudvärk och sömnlöshet. Idag är det vanligare att du hittar lavendelolja som en ingrediens i hårvårdsprodukter eller att blomman får smaksätta söta bakverk. Det är en ganska ovanlig smaksättning när det kommer till snus men i vårt sortiment så hittar du VELO Wild Lavender.

Övriga smaker

”Whisky snus” Snus med whisky

Whiskyn har sina rötter i Irland och Skottland, där den har tillverkats sedan medeltiden. Whisky görs genom att destillera en blandning av korn, vatten och jäst för att sedan låta den mogna i ekfat under flera år. Det är en dryck med en kraftfull smak och en tydlig karaktär. Den kan ha toner av frukt, kryddor, nötter och vanilj och kännas antingen mjuk eller rökig i smaken. Den skotska Islay-whiskyn är känd för sin rökiga smak som påminner om tjärat trä. Bland vårt sortiment hittar du endast snus med smak av whisky i de klassiska kategorierna lössnus och vanligt portionssnus.

”Salmiak snus”

Älskar du saltlakrits? Salmiak är det vita intensiva saltet med syrlig underton som används just för att göra saltlakrits. Ett annat ord för saltlakrits är just salmiakgodis. Lakristonen bidrar till att ge salmiakgodiset en rund, söt och fyllig smak. En given favorit i många godispåsar! Här nedan har du några produkter ur vårt sortiment med denna lite ovanliga smaksättning i snussammanhang.

Det finns även flera tobaksfria snussorter som är smaksatta med salmiak eller lakrits, här nedan följer några exempel på produkter som du hittar i vårt sortiment.

Vi hoppas att dessa smaker gav dig ett härligt uppslag och lite inspiration till att testa någonting nytt! På Minprilla.se så gillar vi att göra saker enkelt. Och prillor i alla dess smaker är enkla att hitta i vårt sökfält, enkla att beställa och kommer till plånboksvänliga priser!