Publicerad den

Helix Sweden – Vi dyker djupare i tobaksfria alternativ

Helix Sweden snus MinPrilla

Genom sitt fokus på tobaksfria alternativ har Helix Sweden med varumärket On! länge varit en föregångare på marknaden för nikotinportioner med sin uppskattade On! mini, känd för sin distinkta rektangulära dosa. Efter att ha etablerat sig med en av de minsta nikotinportionerna på den svenska marknaden, tar nu Helix Sweden nästa steg genom att även erbjuda produkter inom det större ”slim portion”-segmentet. I denna artikel tittar vi närmare på sortimentet av smaker, format och nikotinstyrkor som Helix Sweden erbjuder.

Årets banbrytande innovation

Många konsumenter föredrar slim portioner med en ”wet” känsla. Helix Sweden har detta år gett sig in i denna arena med en ny produkt – On!® PLUS. Deras ambition är tydlig: att inte bara lansera ännu en slim portion, utan att erbjuda något unikt och exklusivt.

På Helix Sweden berättar man stolt om On!® PLUS, framtagen av företagets team i USA.

“Det finns ett särskilt fokus på att utveckla en exklusiv produkt som erbjuder konsumenten något nytt.”

Hedvig Berntson, Trade Marketing Manager, Helix Sweden AB

On!® PLUS är banbrytande tack vare sitt ”FlexTech”-material. Detta material gör portionen mer flexibel och formbar än en vanlig, traditionell påse, vilket är något unikt på marknaden.

Smaker som passar flera

Vitt snus, även känt som all white snus, är en tobaksfri variant av snus. Istället för att använda tobak, som vanligtvis bidrar till både färg och smak, ersätts detta med andra ingredienser för att skapa en liknande upplevelse. Det resulterar i vita prillor som helt saknar tobak men ändå erbjuder en variation av smaker för användaren att njuta av.

De nya smaker som lanserats eller kommer i år är Mint, Smooth Mint, Berry och Citrus. Alla smakerna finns i både regular och strong.

Styrkor och nikotinhalt

On! erbjuder en bredd av nikotinstyrkor, från 3 mg till 9 mg per portion, vilket möjliggör för användarna att anpassa sin upplevelse efter sina personliga önskemål och behov. Det varierade urvalet av styrkor är utformat för att tilltala en mångfald av användare, från de som föredrar en mildare nikotinupplevelse till de som eftersträvar en mer kraftfull effekt.

I likhet med många andra varumärken använder sig On! av en skala från en till fyra pluppar för att indikera styrkan. Det är dock viktigt att notera att plupparna och deras motsvarande nikotinhalt varierar beroende på valt format. Till exempel kan ett minisnus med tre pluppar ha samma styrkenivå som ett slimsnus med två pluppar, även om nikotinhalten skiljer sig åt mellan dessa format. En annan skillnad är att varumärkets slim-produkter enbart finns tillgängliga i normal och stark styrka, medan minisnuset sträcker sig från normal till extra stark.

Snus från Helix Sweden hos MinPrilla
Ett urval i mini-sortimentet.

Helix Sweden erbjuder en mångsidig och anpassningsbar upplevelse för snusentusiaster över hela spektrumet. Med en variation av smaker, styrkor och format strävar Helix Sweden efter att tillgodose alla användares preferenser och behov. Oavsett om du föredrar en mildare nikotinupplevelse eller söker en mer intensiv effekt, kan du hitta det i en On! produkt. Med fokus på innovation och kvalitet fortsätter On! att vara en ledande aktör inom tobaksfria alternativ på snusmarknaden.