Black Week! Se vårt sortiment här

Ettan

Ettan är ett Sveriges mest klassiska snus på grund av sin enkelhet och få ingredienser. Snuset har en naturlig tobakssmak och lätt rökighet. Ettan finns som klassiskt Ettan portion, Ettan vit och Ettan lös.
Ettan Snus

Visar alla 3 resultat

 • Prisgaranti
  Ettan Lös
  Ettan Lös
 • Prisgaranti
  ETTAN Jubileum Original Portion
  Ettan Portion
 • Prisgaranti
  ETTAN Jubileum Vit Portion
  Ettan Vit

Ettan – Snuset med mycket tradition och snuskaraktär

Ettan är ett varumärke med en lång historik i svensk snustradition. Ettan snus lanserades av av Ljunglöfs Tobaksfabrik 1822 under namnet Ljunglöfs No.1 sedan kallat “Ettan” helt enkelt. Ettan räknas som en av Sveriges äldsta snus.

I år var det 200 år sedan det lanserades och det har firats genom med en begränsad jubileumsdesign på sin klassiska dosa. Receptet har stort sett inte förändrats sedan starten och har framgångsrikt tagit vara på dess traditionella smak.

Snusblandningen i grunden håller sig till de enkla ingredienserna – tobak, salt och vatten. Ettan snus har en smak av rök och malt, samt en aning nyans av mörk choklad. Dock tar inte dessa smaker över och utan bibehåller sin rena och karaktäristiska tobakssmak. Tack vare enkelheten och de få ingredienser Ettan snus består av så är det populärt för många att själva försöka göra sitt egna snus med målet att komma nära karaktären som Ettan besitter.

Kort Historia om Ettan snus

Jacob Fredrik Ljunglöf blev 1821 chef för Lundgren-Anderssonska tobaksfabrik. Året därpå tog han fram receptet för Ettan. Varumärket fick först namnet Ljunglöfs Nr.1, där Nr.1 på den tiden var ett referat till fabrikens finaste kvalité och vid dagligt tal benämns det som Ettan.
Framgångarna för Jacob Fredrik Ljunglöf blev så pass stora att han var en Sveriges rikaste män när han avled 1860.

Hans son Knut Ljunglöf tog sedan över och lyckades med framgång vidareutveckla varumärket Ettan. Han blev känd som “Snus-kungen” för sin besatthet av att hålla styr på produktens kvalitet genom att personligen hålla dagliga kontroller. Om han ansåg att snuset inte höll rätt grad av fuktighet och kvalitet så kasserades hela sändningen.

Knut lyckades på så sätt bli mer framgångsrik än sin far och fick företaget att växa till Europas största producent av rökfri tobak.

Varukorg
Kategorier
Varumärken
Smak
Styrka
Format