Publicerad den

LEWA utmanar marknaden med koffein och vitamin snus!

LEWA of Sweden

LEWA Snus har snabbt blivit en etablerad aktör på snusmarknaden sedan starten 2020. Genom sina innovativa produkter och sitt nytänkande har varumärket skapat sig ett starkt namn. LEWA har en tydlig vision – att främja hälsa och välmående med en bred produktportfölj som inkluderar nikotinfritt snus, koffeinsnus, vitaminsnus och vitt snus. Genom att erbjuda en kombination av nikotin, koffein och vitaminer i sina snus produkter utmanar LEWA den traditionella snusnormen och utmanar gränserna för vad snus kan vara och fyller ett tomrum på marknaden där fokus ligger på hälsa och prestation.

LEWAs Historia – Från granskott till funktions snus

LEWA uppstod, som många andra smarta idéer, ur ett behov när entreprenören Peter Johansson fick slut på snus under en bockjakt och använde ett granskott som ersättning. Denna enkla improvisation blev grunden för det utvecklingsprojekt som senare skulle sätta LEWA på kartan i snusindustrin. År 2020 grundades LEWA of Sweden, med Christian Bauer – en av personerna bakom varumärken som Epok och Lyft – i spetsen. Produktionen inleddes på Gotland och LEWA började snabbt göra sig ett namn genom sina innovativa, nikotinfria snusprodukter.

”Vår vision är att förse konsumenterna med produkter som är designade för att skapa ökad prestation, förbättrad andedräkt och bättre munhälsa. Det bygger på ett nytt och unikt recept och format som gör dem hälsosamma och enkla att använda,” uttryckte Christian Bauer, dåvarande försäljnings- och marknadschef för LEWA, i en intervju med Convenience Stores Media under uppstarten.

LEWA var en av de första på marknaden med funktionssnus – en produktkategori som har ett hälsostärkande innehåll och kombinerar koffein, vitaminer och mineraler för att ge en extra energikick. Samtliga produkter i LEWAS sortiment ska spegla LEWAs mål att erbjuda hälsosamma alternativ till traditionellt snus. Produktionen sker nu i Örnsköldsvik, och LEWA fortsätter att växa, både i Sverige och internationellt.

LEWA Koffeinsnus 

LEWA har verkligen gjort sig ett namn på marknaden med sitt koffeinsnus. Istället för att erbjuda vanligt snus har LEWA kombinerat snusupplevelsen med en rejäl energikick från koffein. Koffeinsnuset är för dig som vill ha ett alternativ till kaffe eller energidryck. Med koffeinhalter från 20 mg till hela 100 mg per portion kan du enkelt välja din dos av energi, beroende på vad som passar dig. Det som gör LEWA koffeinsnus speciellt är att produkterna är helt fria från tobak och nikotin, men ger samma känsla som traditionellt snus fast det är baserat på koffein, vitaminer och mineraler. LEWA säljer även sina produkter utanför Sverige.

Vill du veta mer om hur koffeinsnus fungerar och hur det skiljer sig från vanligt snus? Kolla in vår guide om koffeinsnus och få en komplett överblick om koffeinsnus.

LEWAs tillgängliga koffeinhalter per portion:

  • 20 mg
  • 50 mg
  • 100 mg
LEWA - koffein

Nikotinfritt koffein- och vitaminsnus från LEWA

Utöver sitt koffeinsnus erbjuder LEWA ett brett utbud av nikotinfria snusprodukter berikade med viktiga vitaminer och mineraler. Bland dessa ingår bland annat vitamin B12 och D-vitamin samt mineraler som magnesium och zink. Detta gör LEWAs snus till ett hälsosammare alternativ för den som vill undvika nikotin men ändå få en energikick och ett tillskott av viktiga näringsämnen. Dessa näringsämnen återfinns i hela deras produktsortiment och bidrar till att främja hälsan.

LEWA snus breda sortiment

LEWAs fyra koncept

LEWA Snus erbjuder ett brett utbud av smaker och funktionella snus varianter som riktar sig till olika behov och preferenser. Sortimentet består även av 4 koncept, var och en med sina specifika egenskaper för att stödja olika delar av din dagliga prestation: BURN, FOCUS, POWER och GLOW.

  • BURN: För dig som vill öka fettförbränning, minska sötsug och aptit.
  • FOCUS: För förbättrad koncentration och mental skärpa.
  • POWER: Designad för bättre atletisk prestation och muskelåterhämtning.
  • GLOW: Återfuktar huden och hjälper till att förhindra rynkor.

LEWAs 4 koncept finns i både nikotinfria och nikotin berikade alternativ samt deras koffein- och vitamin snus, vilket gör det möjligt för användare att välja brett i LEWAS sortiment.

LEWAs nikotinfria koffein- och vitamin snus – Functional No Nico

För de som söker en helt nikotinfri upplevelse har LEWA utvecklat Functional NO NICO-serien som efterliknar vitt snus. Snuset kombinerar koffein, vitaminer och mineraler. Produkterna är perfekta för den som vill ha något under läppen utan nikotin, socker eller tobak. De nikotinfria portionerna är tillverkade av växtfibrer och erbjuder samma diskreta känsla som vitt snus. Smakerna sträcker sig från uppfriskande gurka och mint till fruktiga toner av äpple.

LEWA Functional NO NICO

Alla Functional NO NICO:

  • Functional NO NICO BURN citrus och mint 
  • Functional NO NICO FOCUS cucumber och mint
  • Functional NO NICO POWER raspberry och liqourice
  • Functional NO NICO POWER winter
  • Functional NO NICO POWER spearmint 
  • Functional NO NICO POWER apple och spruce 
  • Functional NO NICO POWER cola och lime
  • Functional NO NICO GLOW strawberry och vanilla

LEWAs nikotin- och koffeinsnus – Functional Nicotine Pouches

För den som vill ha en kombination av koffein och nikotin, erbjuder LEWA sina Functional Nicotine Pouches. Denna produktlinje innehåller både koffein som ökar vakenheten och nikotin, som frisätter dopamin. När de kombineras tillsammans kan koffein och nikotin förstärka varandras effekter. Dessa produkter säljs dock inte i Sverige.

LEWAs nikotin- och koffeinsnus

Alla Functional Nicotine Pouches:

  • Functional Nicotine Pouches POWER wintermint
  • Functional Nicotine Pouches FOCUS cucumber och mint 
  • Functional Nicotine Pouches BURN citrus och mint 

LEWA Nicotine Pouches – Vitt snus med nikotin

För den som vill ha nikotin finns LEWAs vita snus i ett slimformat. Samtliga med en nikotinstyrka på 9 mg per portion erbjuder dessa produkter en långvarig och fräsch smakupplevelse.

Alla Nicotine Pouches:

  • LEWA Nicotine Pouches Wintermint
  • LEWA Nicotine Pouches Cucumber och mint 
  • LEWA Nicotine Pouches Citrus och Mint 

LEWA Classic Pouches – För den traditionella snusaren

Slutligen har LEWA sina Classic Pouches, som kommer både med och utan nikotin, men fria från tobak. De nikotin berikade portionerna innehåller 13,5 mg nikotin per portion och samtliga prillor från Classic serien är i formatet Large.  

Alla Classic Pouches:

  • NO NICO Pouches CLASSIC Taste of Tobacco 
  • Nicotine Pouches CLASSIC Taste of Tobacco 
  • NO NICO Pouches CLASSIC Liqourice 
  • Nicotine Pouches CLASSIC Liqourice

Varför finns inte LEWA i MinPrillas sortiment just nu?

LEWA Snus har snabbt blivit ett populärt varumärke med ett spännande sortiment av både koffeinsnus och vitt snus samt nikotinfritt snus. MinPrilla ser ett växande intresse för varumärket och vet att det efterfrågas av kunderna.


”Vi hoppas kunna erbjuda LEWAs produkter i framtiden. Vi följer utvecklingen noga och arbetar för att hitta de bästa lösningarna så att vi kan möta våra kunders behov på bästa sätt och ser med spänning fram emot varumärkets framtida utveckling!” meddelar Tomas, pressansvarig på minprilla.se

5 vanliga frågor om LEWA snus

Hur mycket kostar LEWA snus?

Priserna på LEWA varierar beroende på om du köper koffeinsnus eller nikotinpåsar. Nikotinpåsarna ligger runt 349,90 kr för ett 10-pack och ca 40 kr per dosa, medan koffeinsnus kostar cirka 329,90 kr för ett 10-pack och ca 45 kr per dosa. Om du köper större förpackningar, som ett 30 eller 50-pack, kan priset per dosa bli lägre. Tänk på att priset varierar över tid.

Kan jag snusa LEWA om jag är gravid?

Ja, du kan snusa LEWAS nikotinfria alternativ, men enligt Livsmedelsverket bör koffeinintaget begränsas till 200 mg per dag under graviditet. En portion POWER NO NICO innehåller 50 mg koffein, vilket innebär att gravida inte bör ta mer än fyra påsar per dag. BURN och FOCUS innehåller 20 mg koffein per portion, så maxintaget för dessa blir tio påsar per dag.

Var kan man köpa LEWA snus?

LEWA snus kan köpas online hos flera återförsäljare samt i butik. Priser och sortiment kan variera beroende på återförsäljare och förpackningsstorlek. För närvarande finns LEWA inte i MinPrillas sortiment, men vi hoppas att det kommer att bli tillgängligt hos oss framöver. Håll utkik, då vi strävar efter att erbjuda ett brett urval av produkter för att möta våra kunders efterfrågan!

Är LEWA snus?

Nej, LEWA räknas inte som traditionellt snus eftersom det inte innehåller tobak. LEWA erbjuder främst nikotinfria produkter som varken innehåller tobak eller nikotin, men de har även nikotinprodukter som klassas som ”all white” eller vitt snus. LEWAs nikotinfria produkter kallas också för koffeinsnus, energisnus eller funktionssnus, och kan fungera som ett alternativ till andra energikällor. 

Innehåller LEWA snus nikotin?

LEWA snus finns både som nikotinfria och nikotinberikade alternativ. Deras funktionssnus som koffeinsnuset är helt fria från nikotin, medan deras tobaksfria vita snus innehåller nikotin.