Publicerad den

Får man ta med snus till Thailand?

ta med snus till thailand

Frågan om man får ta med sig sitt snus brukar vara en av de viktigaste för oss snusare när vi ska semestra i Thailand. Och hur är det nu? Får man ta med sig snus till Thailand? Ska du ut och resa och undrar om du kan ta med snus till Thailand så kan du vara lugn, Thailand är ett av de länder som tillåter snus.

Att tänka på inför Thailandsresan – några tips

Vi är många som gläds åt att gränserna börjar öppna upp och att vi kan resa till Thailand igen. Nu tar Thailand, som är många svenskars favoritresmål, emot turister och det är många som redan bokat sin resa till paradiset i vinter. Du kanske är en av dem?

Det går att hitta inhemskt snus och du kan till och med hitta svenskt snus i vissa restauranger och barer men det kan vara svårt att få tag i så säkraste sättet är att ta med sig hemifrån. Annars kan det ju vara kul att testa på Thailändskt snus.

Du som ska ut och resa kan ta med snus till Thailand utan problem, så länge du är över 18 år. Snus kan föras in i Thailand så länge det faller inom de tillåtna mängderna för andra tobaksvaror, det vill säga du får ta med dig snus inom mängden för personligt bruk.

Tobaksfritt snus på resan – något särskilt att tänka på?

Om jag snusar tobaksfritt snus, vad gäller då? Reglerna för import gäller för tobaksvaror vilket innebär att det är fritt fram att ta med sig tobaksfritt snus rent teoretiskt. Detta är då inte reglerat i mängd.Tänk bara på att det inte är alldeles säkert att tulltjänstemannen förstår skillnaden och kanske bara ser vanligt snus. Försöka förklara och rätta ut frågetecken i tullen brukar vara en riktig tidstjuv och det är inte alls säkert att du får rätt (även om du har rätt). Vi har även sammanställt en artikel om vad som gäller för ta med snus utomlands, vi redovisar i den land för land vad som gäller.

Hur mycket snus får man ta med till Thailand?

Hur mycket snus får man ta med sig till Thailand då? Tar du med för mycket snus kan du riskera att få höga böter så för att underlätta inför resan kommer gällande regler här:

Import av tobak i Thailand regleras av Thai Customs Department. Reglerna säger att du får ta med dig upp till 250 gram tobak till Thailand. Det gäller även snus.

Hjälp – 250 gram kommer aldrig räcka

Ett tips som kanske kan vara till nytta är att olika sorters snus väger olika mycket. Snusar du torra portionssnus kan du få med dig mer än blötare lössnus till exempel. En dosa portionssnus väger omkring 40 g. Blir du stoppad i tullen och får ditt snus vägt så är det tobaken de ska väga men du kan aldrig veta vem du stöter på och vilket humör de är på. De kan lika gärna väga antal dosor du har med dig. Här kan du vara kreativ och kanske hitta någon annan typ av förpackning som gör att du får med dig mer snus på resan. Lägg allt i en ziplock-påse till exempel.

Har du möjlighet så förvara även snuset i kyl när du är på plats då klimatet och värmen lätt gör snuset torrt.

Planerar du att stanna länge i Thailand och undrar hur du ska få tag i snus? Du kanske är bosatt där eller ska åka på långtidssemester? Ska du ta in mer snus än 250 g behöver du licens för detta, vilket kan vara väldigt kostsamt. Har du deklarerat 250 g när du åkt till Thailand kan du sedan inte få snus skickat till dig som överstiger den gränsen så detta alternativ är kanske inte att rekommendera. Då är det kanske värt att börja titta på de inhemska alternativen som finns eller kolla i någon bar eller restaurang om det går att få tag i svenskt snus.

Men hallå, hur ska jag packa snuset då?

En annan fråga som dyker upp ibland är om man får ha med sig sitt snus i handbagaget till Thailand. Det är helt okej då snus eller tobak inte klassas som vätska och jag skulle rekommendera att dela upp ditt snus i handbagaget och i övrigt bagage. Det händer ju då och då att det strular med förseningar eller borttappade resväskor och du vill inte stå där med borttappat bagage OCH borttappat snus.

Så – packa väl. 250 g gäller när du tar med snus till Thailand. Och du, ha så kul i paradiset!

Ska du åka någon annanstans i världen rekommenderar vi att ni kastar ett öga på vår artikel om vad som gäller för snus utomlands. I artikeln redogör vi land för land vad som gäller.