Publicerad den Lämna en kommentar

Velos julnyhet – byter namn på sitt snus

Lagom till jul kommer Velo nu i veckan med förmodligen årets sista stora nyhet. Nu byter man namn på stora delar av sitt produktsortiment. Och det var inte oväntat; detta är bara en del i varumärkets stora förändring där man redan förra året, 2022, bytte namn från Lyft snus till Velo. Namnbytet som nu sker på snuset är en del av företagets strategi att förnya och förbättra sin produktlinje.

Från Lyft till Velo – En resa mot en hållbar framtid

Redan under förra året skrev Lyft på sin webbplats att förändring är nödvändigt och att det är den enda vägen framåt. Man bytte namn på varumärket och det blev Velo. Smakerna och snussorterna fanns kvar som tidigare men det behövdes en nystart för att arbeta mycket hårdare med hållbarhet som strategi. Förändringen skulle ge en möjlighet att bygga vidare både på exempelvis olika styrkor på snus och man skulle samtidigt kunna axla ett större ansvar för miljön.  De säger själva att de på ett bättre sätt vill reflektera smakprofilerna och förenkla valet av snus genom tydligare design och med markeringar på dosan. I den nya designen finns också en tydligare märkning av nikotinstyrka med ett punktsystem på 0–6 pluppar.

Nya namnen på snus

Här är hela listan med snus som byter namn: (Snuset har nytt namn, men samma ursprungliga smak.) 

1.    VELO Ice Cool blir Crispy Peppermint. 
2.    VELO Mint blir Witty Spearmint. 
3.    VELO Tropic Breeze blir Breezy Mango. 
4.    VELO Ruby Berry blir Blushy Berry.
5.    VELO Liquorice blir Lofty Liquorice. 
6.    VELO Caribbean Spirit blir Twisted Pineapple. 
7.    VELO Freeze X-strong blir Mighty Peppermint.
8.    VELO Elderflower Spritz blir Zesty Elderflower.
9.    VELO Royal Purple Mini blir Groovy Grape Mini. 
10. VELO Easy Mint Mini blir Spiffy Spearmint Mini. 
11. VELO Ice Cool Mini blir Crispy Peppermint Mini.
12. VELO Frosty Grapefruit blir Arctic Grapefruit. 
13. VELO Iced Melon Mini blir Wintery Watermelon Mini. 
14. VELO Royal Purple Strong blir Groovy Grape Strong. 
15. VELO Fresh Jalapeño blir Lime Flame. Nu tillgänglig i ny design.
16. VELO Freeze Ultra blir Mighty Peppermint Ultra.
17. VELO Freeze Max blir Mighty Peppermint Max.
18. VELO Eucalyptus blir Zingy Eucalyptus. 
19. VELO Cool Storm blir Peppermint Storm.

Velo Tropic Beeze snusdosa

Nya namn på snusdosan

Velo har kommit på ett riktigt finurligt sätt att introducera nya designen vilket kommer att ske stegvis för att vägleda dig som kund till rätt snus. På de 6 mest köpta dosorna kommer det finnas en ny klisterlapp som du kan dra undan istället för den vanliga standardlappen, och under denna finns sedan nya designen så du ser vilken sort som är ersättare.

BAT’s kontinuerliga engagemang för kvalitet

Velo är en av de mest populära tillverkarna av nikotinpåsar i Sverige. British American Tobacco, BAT, som tillverkar varumärkets produkter har en bred produktlinje inom Velo som inkluderar olika smaker och nikotinstyrkor. Velo har också varit en pionjär inom nikotinpåsar och har varit en av de första tillverkarna att erbjuda nikotinpåsar med olika smaker.

Namnbytet på produkterna är en del av företagets strategi att förnya och förbättra sin produktlinje. BAT har alltid varit engagerade i att erbjuda högkvalitativa produkter till sina kunder, och detta namnbyte är ett steg i den riktningen. Man kommer fortsätta erbjuda högkvalitativa produkter till sina kunder och att fortsätta vara en av de mest pålitliga tillverkarna av nikotinpåsar i Sverige.

Bakom kulisserna – vad kommer härnäst?

Med tanke på det faktum att konsumenternas preferenser ständigt förändras, kommer Velo sannolikt att fortsätta vara en ledande aktör i branschen genom att anpassa sig till dessa förändringar. Framtiden ser ljus ut för BAT som en banbrytande aktör som inte har några problem att uppfylla förväntningarna hos en alltmer medveten kundkrets. Inte bara vad gäller produkterna i sig, utan även hur de aktivt jobbar för en hållbar framtid.

Lämna ett svar