Publicerad den Lämna en kommentar

Vad hände med Probe?

Whiskey Probe snus hos MinPrilla

Whiskey Probe – snusmärket som lanserades 1994 av Swedish Match. En favorit hos många och känt som en något annorlunda snusort med smak av rökig whiskey, tillsammans med viss tobakssmak. Men vad hände med Probe och varför slutade det tillverkas?

Probe snus lanserades redan 1994 som portionssnus och 7 år senare, 2001, lanserades det även som lössnus. Portionssnuset innehöll 9 milligram nikotin per portion, medan lössnuset innehöll 10 milligram per gram snus. Probe producerades av Swedish Match, som är en av de största snusproducenterna i Sverige, känt för att producera och marknadsföra en rad olika snusprodukter.

Smaker från USA

Probe snus hade som sagt en fyllig smak med inslag av whisky och en mörk och rökig tobakskaraktär, toppad med ett uns smak av tropisk frukt. Whiskyaromen kom från Kentucky Bourbon, som kommer från just Bourbondistriktet i Kentucky, USA. För de som gillar både snus och whisky var denna snussort alltså perfekt och Probe var en populär snussort i Sverige med en lojal kundbas. Det kan vi se inte minst på att folk fortfarande än idag ofta söker efter Probe på nätet. 

Återvänder till det svenska arvet

Probe snus slutade dock tillverkas 2013 och blev ersatt av General Mackmyra då Swedish Match i samarbete med Mackmyra Whisky tog fram ett snus som kombinerar de båda smakerna hos General snus och Mackmyra Svensk Ek med inslag av frukt, ceder och ek i den ultimata kombinationen. De amerikanska influenserna byttes ut och snuset blev helsvenskt.

Gillar du snus med whiskysmak? Du kanske testat både Probe och General Mackmyra och vilken är favoriten? Är du nyfiken på att göra eget snus med whiskysmak? I så fall vill vi tipsa om att läsa vår artikel om att Göra eget snus om hur du gör ditt eget snus som du kan smaksätta med din favoritwhisky.

Våra tips för dig som gillar snus med whiskysmak

Lämna ett svar