Publicerad den Lämna en kommentar

DIY – gör din egen snus-julkalender 

Nu är julen snart här, en tid för att umgås med nära och kära, äta god mat och njuta av juliga smaker. Varför inte räkna ner dagarna fram till julafton med en julkalender fylld med snusdosor med juliga smaker? 

Att skapa en egen snuskalender är ett roligt DIY-projekt. Här har vi samlat några tips på snusdosor med juliga smaker som kan användas för att sätta ihop din alldeles egna julkalender. Ett perfekt tillfälle att testa nya smaker och styrkor på snus du kanske inte skulle testa annars. Är du pysslig av dig ger vi också tips på hur du kan snickra ihop en alldeles egen kalender till dina snusdosor.

Tips på snus-julkalender hos minprilla
Bild lånad från Panduro

Göra en egen snuskalender – vad behöver du?

Det finns mängder av olika sätt du kan göra en egen snuskalender på och ett tips är att gå in på Pinterest och söka för att få massor av inspiration innan du sätter igång. Vårt tips nedan, som vi testat själva och tycker är lagom enkelt och tar lagom mycket tid, är att göra en julkalender med papperspåsar du kan pynta och hänga upp på snören, i granen eller vart som helst.

Det du behöver:

  • Papperspåsar – 24 små papperspåsar att lägga dina snusdosor i.
  • Miniklädnypor – Ett gäng röda små klädnypor att stänga påsarna med och som du även kan hänga upp dem i.
  • Poscapenna – en vit poscapenna för att skriva och rita på dina påsar.
  • Figurer julmix – kit med små figurer att pynta dina påsar med.
  • Taperunner – smidig tejp för att sätta ihop alla delar av din snuskalender.
Saker för att göra en snus-julkalender
Bilder lånade från Panduro

Tips på snus med juliga smaker

Och nu kommer olika snussorter vi tipsar om som du kan testa att ha i din kalender. I samlingen har vi produkter från varumärken som Swave, Zone X, Jakobssons, ACE, VELO, Klint, XQS, LOOP med flera. Från tidigare erfarenheter kan vi se att vitt snus och fruktiga och bäriga smaker samt variation i styrka kan vara intressant. Utifrån detta har vi plockat fram ett antal förslag nedan.

OBS. Listan nedan innehåller inte 24 olika förslag för en hel kalender utan är utvalda produktförslag. Listan kan komma att uppdateras och fler juliga smaker kan tillkomma. Vi tipsar även om att du kan fylla ut din beställning med något av våra mixpack som är prisvärda och enkla att beställa.

Ren julsmak

Apelsin

XQS Orange Apple Strong är ett portionssnus med smak apelsin. Perfekt smak för julen.

Klint Spicy Ginger Mini #4 har en smak av kryddig ingefära blandat med chili, apelsin och andra heta kryddor samt en touch av kokos. 

VOLT Zesty Citrus har en kryddig karaktär med inslag av citron och lime.

Kanel

VELO Cinnamon Flame är ett snus av typen All White som blandar aromerna av kryddig kanel och hettande svartpeppar, vilket ger en värmande känsla. Spännande smak som passar perfekt för julen.

Swave Cuba Libre Slim har smak av både kanel och vanilj tillsammans med toner av citrus spetsad med rom. 

Nick and Johnny Red Hot har en kraftig och kryddig tobakskaraktär med tydliga inslag av kanel och kryddnejlika, samt aningen pomerans och chili. En smak som passar perfekt för julen.

Värmande kryddor

Loop Jalapeno Lime Hyper Strong har en nikotinhalt på 2,5% eller 25 mg/g. Om du vill testa något extra starkt så var denna smak något som blev populärt förra julen. Prillan har en smak av Jalapeño och Lime, en stark och syrlig kombination.

Red Chili Melon Strong var ett snus som förra julen också blev väldigt populär. Med smak av melon och viss hetta av chili.

Kylande frostigt

Ny touch på jul

ACE Berry Breeze Low har en smak av mogna svarta vinbär och spearmint.

Jakobssons StrongCola Original från Gotlandssnus har en klar smak av cola med viss sötma och toner av citrus.

XQS Blueberry Mint Strong har en syrlig smak av söt blåbär och ett inslag av mint

Vanligt snus

White portion

Det var några tips på snusdosor med juliga smaker som kan användas för att sätta ihop en egen julkalender. Vi hoppas att du hittar några smaker som passar dig och din snuskalender. Ha en rolig pysselstund och en riktigt god jul!

Bonustips!

Har du ännu inte hittat till alla roliga snusgrupper på Facebook? Då tycker vi att du ska surfa in där och ta en titt på till exempel SNUS-frånfrötilldosa helt enkelt! 18+. En grupp för dig som gör ditt eget snus i första hand, är nyfiken på hur det går till när du gör eget lössnus från grunden. En av medlemmarna har på eget initiativ dragit igång en egen julkalender. Ideén är simpel men smart, alla som vill delta skickar ett antal dosor av den egna sorten till trådskaparen som sedan skickar ut de olika sorterna till var och en som är med och deltar. 

Och glöm inte följ MinPrilla på Facebook också när du ändå kikar in Facebook-gruppen!!

Lämna ett svar