Publicerad den

Snus som går ur tiden 2023

Text: snus som försvinner 2023


Sommaren närmar sig sitt slut och med den kommer förändringar i snusvärlden som vi inte kan undvika att uppmärksamma. Varje år tar nya snusvarianter plats på hyllorna, medan andra går i pension för att ge utrymme åt nytt snus. 2023 är inget undantag, och vi på MinPrilla tar på oss uppgiften att guida dig genom denna förändring. Läs mer här om vad som hänt sedan i våras och vad som är på gång.

Vem som drar sig tillbaka

Det är inte bara solen som nu börjar gå ner tidigare. Samma öde väntar för en rad snusprodukter när tillverkarna gör plats för nya stjärnor på scenen. Ledarna i detta drag av förändring är Helix Sweden följt av BAT och Swedish Match, och tillsammans tar de farväl av över 20 varianter av snus. Det som framför allt försvinner från marknaden är minisnus som beror på Helix Swedens omstrukturering av sitt varumärke On!. Här är hela listan över de produkter som kommer att finnas i dina minnen men inte längre i hyllan på MinPrilla.

Här är de produkter som nyligen lämnat scenen

General Harvest Original Portion
General Harvest White Portion

GRITT Crisp Ice Extra Strong
GRITT Frost Bite Extra Strong
LOOP Licorice Fusion Mini
LYFT Barista Twist
LYFT Barista Twist Strong
LYFT Just Bloom
LYFT Just Bloom Strong
LYFT Yuzu and Cactus Regular
on! Berry 6mg
on! Lemon Berry 3mg
on! Smooth Mint 3 mg
on! Smooth Mint 6 mg
on! Spearmint 6mg
on! Spicy Margarita 3 mg
on! Spicy Margarita 6 mg
on! Sweet Mint 3 mg
on! Sweet Mint 6 mg
Skruf no 55 Superwhite Fresh Mint #5
Skruf no 66 Superwhite Fresh Mint #6

VOLT Sparks Market Blaze
VOLT Sparks Magnetic Street
VOLT Sparks Park Zen
VELO Spicy Pineapple Strong Slim
Zone X Havana Breeze
ZONE X Mint Breeze Strong

Zone X Sunset Extra Strong

Och snart kommer dessa också att säga farväl


G.3 Original Slim Strong
G.3 Original Slim Strong
General Free From Tobacco

XR Catch Slim White Raspberry Licorice
XR Göteborgs Rapé Sparkling
ZYN Ginger Blood Orange
ZYN Northen Woods

Alternativ som får ditt hjärta att slå

För varje smak som lämnar oss, finns det nykomlingar och alternativ som står redo att erövra ditt hjärta. Framför allt sedan vitt snus lanserades på marknaden 2014 har antalet nylanseringar ökat kraftigt. Låt oss ta en titt på de olika alternativen som finns för att fylla tomrummet och ge dig en anledning att utforska nya smaker.

Om du gillar mint

Många av de sorter som nu försvinner är med mintsmak. Gillar du det så finns det andra alternativ du skulle kunna testa, som till exempel:

Du kanske vill ha mycket nikotin?

Det finns många starkare alternativ på marknaden och trots att det nu försvunnit några sorter finns det flera andra att välja på:

För dig som helst snusar mini

Något som blev väldigt populärt när det vita snuset kom intågande var miniportionerna. Det finns många olika sorters snus i mindre storlekar, så här är det egentligen bara att välja bland vilka smaker du föredrar. Några alternativ vi tycker om och rekommenderar:

Och något för alla frukt- och bärälskare

Det finns många intressanta snussorter på marknaden och även om både ananas och citrus/skogsbär med flera försvinner från hyllan finns det många andra att testa istället.

Vår syn på framtiden

Det här var hela listan från oss och vi på MinPrilla tror att detta är startskottet för flera spännande nyheter framöver. Vi är redo att välkomna hösten och se vad den har i beredskap åt oss. Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och lanseringar för att hitta dina nya favoriter!